Ingrid Egner (35) går ned en vektklasse og møter knalltøffe Valgerdur Gudstensdottir i Skien Fritidspark 20. oktober.

Ingrid Egner jubler etter seier i proff-debuten 26. mai 2018 i Oslo.

– Dette blir en veldig tøff kamp, men jeg gleder meg og merker jeg er mye mer motivert, sier Egner.

Islandske Gudstensdottir huskes av mange som motstander for Katharina Thanderz i mars i år. Islendingen tok kampen på kun fire dagers varsel, og presset Thanderz til siste runde før hun tapte med dommerstemmene 79-73, 78-74, 78-74.

Kampen gjaldt WBCs internasjonale tittel, og var Gudstensdotters første tap.

Ingrid Egner står med 10 NM-gull (fire kongepokaler), sølv og bronse fra EM og to femteplasser fra VM, og debuterte som profesjonell så sent som i mai i år.

Etter kampen var hun kritisk til kvaliteten på motstanderen, som ble stoppet etter den andre runden.

– Motstanderen var ikke på et bra nok nivå. Det var helt greit at de stoppet henne, for jeg følte at jeg gikk mot en boksesekk i to runder. Nå møter jeg en som har tre seire på fire kamper, og går veldig fort fra å møte noe veldig dårlig til noe veldig bra. Jeg må være mye bedre forberedt, fokusert og bokse på mitt aller beste nivå for å slå Gudstensdottir, sier Egner.

Egner vs Gudstensdottir blir samtidig en kamp om BBUs (Baltic Boxing Union) tittelbelte i super fjærvekt-klassen (58,9 kg). Dette er forøvrig samme vektklasse som norske Katharina Thanderz. Kampen bokses på stevnet «This is my House 2», som arrangeres i Skien Fritidspark 20. oktober 2018.

– Jeg har et veldig bredt grunnlag i forhold til mange andre som driver med boksing, så jeg føler det er bortkastet tid å gå veldig mange oppbyggingskamper. Jeg håper bare jeg kan møte bedre motstandere for hver gang, og satse på et stort belte ganske snart, sier Egner.

KLIKK HER for mer informasjon om «THIS IS MY HOUSE 2»

Billetter: